fbpx

meer bewegen voor ouderen

Seniorenfitness

 

In een gezellige sfeer, met meerdere leeftijdsgenoten ontspannen sporten op fitness toestellen, voor 50+. Sociaal bezig zijn maar wel werken aan de gehele lichamelijke conditie zonder harde muziek.

Het algehele welzijn van de mens en dus ook die van u, hangt nauw samen met de gezondheid en de vitaliteit van het lichaam. Aan de basis van deze gezondheid en vitaliteit staat o.a. de lichamelijke activiteit. Ondanks dat door eventuele ‘slijtage’ door ouder worden er mogelijk klachten zijn ontstaan, kan verantwoord bewegen juist helpen deze klachten te verminderen.

Het spreekwoord ‘Rust roest’ geldt dus ook hier.

Het doel van seniorengroepsfitness is om verantwoord te werken aan:

  • de beweeglijkheid van de gewrichten
  • de spierfunctie
  • de coördinatie
  • de functie van hart- en bloedvaten en de longcapaciteit.Daarnaast is er ook aandacht voor ontspanning en sociale contacten binnen het oefenprogramma. Met de andere deelnemers kunt u na afloop van de groepsfitness nog even napraten onder het genot van een kopje koffie in de sportschool.

Seniorengroepsfitness (MBvO) wordt gegeven op:
dinsdag- en donderdagochtend (bel voor informatie: 071-4078334)

Al vanaf €31,- per maand, 2x per week onder begeleiding van een sportinstructeur in een groepje sporten. Iedere lesuur doen we leuke lichamelijke oefeningen (dans en fitness) en afsluitend een cooling down om de spieren soepel te houden.

Seniorenfitness (MBvO) is bedoeld voor iedereen, dus voor zowel dames als heren, die onder deskundige leiding gezellig met leeftijdgenoten wil werken aan zijn of haar lichamelijke welzijn. Aarzel niet en maak een afspraak voor een gratis proefles om uzelf ervan te overtuigen dat dit een prima activiteit voor u is.

Bekijk al onze tarieven